Bakanlık “gıda sahtekarları” listesini güncelledi: 4 ilimiz ön plana çıkıyor

Tarım ve Orman Bakanlığı Güncel Gıda Sahtekarlığı Listesini Açıkladı

Türkiye’de sahte ve tağşişli gıda üreten firmalara karşı mücadele kapsamında Tarım ve Orman Bakanlığı, yayımladığı liste üzerinde güncelleme yaptı. Yapılan denetimler sonucunda, vatandaşların sofralarına kadar ulaşan birçok üründe ciddi hileler tespit edildi.

4 İlde Önemli Tespitler

Yapılan güncellemeye göre et ürünleri özellikle dikkat çekti. Antalya, Adana, Karaman ve Kayseri’de faaliyet gösteren bazı işletmelerde kebap, köfte, sucuk, etli ekmek gibi ürünlerde baş eti, taşlık ve kalp eti gibi sakatatların kullanıldığı belirlendi. Bazı durumlarda ise dana kıymaya kanatlı eti karıştırıldığı ortaya çıktı.

Bal ve Zeytinyağında Da Sorunlar

Bal, zeytinyağı ve bitkisel ürünlerde de hile yapıldığı tespit edildi. Bazı firmaların zeytinyağlarına tohum yağı karıştırdığı, süzme bal olarak satılan ürünlerde ise taklit ve tağşiş yapıldığı belirlendi. Tarım ve Orman Bakanlığı, özellikle “doğal”, “organik” ve “hakiki” ibareleriyle satılan ürünlere karşı tüketicilerin dikkatli olması konusunda uyarıda bulundu.

Denetimler Devam Edecek

Bakanlık, tüketicilerin sağlığını tehlikeye atan bu firmalar hakkında yasal işlem başlattığını duyurdu. Yetkililer, “Tüketicilerimizin güvenilir gıdaya ulaşması için ülke genelinde denetimlerin aralıksız devam edeceğini” belirtti.

İşte Güncellenen Liste

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir