29 Kasım 2024 Menüsü: Lezzetli ve Kolay Tarifler
29 Kasım 2024 günü için hazırlanan menü, lezzetli ve pratik tarifleriyle herkesi memnun edecek.
Bugün ne pişirsem kaygısına son veren bu menüde mercimek çorbası, zeytinyağlı taze fasulye, kremalı makarna ve çoban salata yer alıyor. Bu yemekler ailenizi şaşırtacak ve mutfağınıza yeni bir soluk getirecek.
SÜZME MERCİMEK ÇORBASI TARİFİ
Süzme mercimek çorbası malzemeleri:
- 1 su bardağı kırmızı mercimek
- 1 adet kuru soğan
- 1 adet havuç
- 1 adet patates
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 4 su bardağı et suyu
- Yarım limon
- Kırmızı toz biber
- Pul biber
- Tuz
- Tereyağı
Üzeri için:
- Nane
SÜZME MERCİMEK ÇORBASI YAPILIŞI:
Mercimekleri yıkayıp tencereye alın. Sonra, doğranmış soğan, havuç, zeytinyağı, limon, baharatlar, tuz ve et suyu ekleyerek pişirin. Gerekirse su ekleyin ve malzemeleri blender’dan geçirin. Üzerine kızdırdığınız tereyağını ve nane ile servis edin.
ZEYTİNYAĞLI TAZE FASULYE TARİFİ
Zeytinyağlı taze fasulye malzemeleri:
- Yarım kilo taze fasulye
- 1 adet kuru soğan
- 2-3 diş sarımsak
- 2 küçük domates
- Yarım yemek kaşığı domates salçası
- Pul biber (isteğe bağlı)
- 1 su bardağı sıcak su
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı şeker
- 4 çorba kaşığı zeytinyağı
ZEYTİNYAĞLI TAZE FASULYE YAPILIŞI:
Fasulyeleri yıkayıp tencereye alın. Doğranmış soğan, sarımsaklar, domates ve diğer malzemeleri ekleyin. Pişmeye yakın zeytinyağı ekleyip servis yapın.
KREMALI MAKARNA TARİFİ
Kremalı makarna malzemeleri:
- 500 gram makarna
- 2 diş sarımsak
- 400 gram krema
- Tuz
- Karabiber
KREMALI MAKARNA YAPILIŞI:
Makarnayı haşlayın, sarımsakları kavurun. Ardından kremayı, tuzu ve karabiberi ekleyin. Kaynayan sostan süzdüğünüz makarnaları ekleyin. İsteğe bağlı olarak somon veya ton balığı ekleyebilirsiniz.
ÇOBAN SALATASI TARİFİ
Çoban salatası malzemeleri:
- 4 adet domates
- 1 adet soğan
- 1 çay kaşığı tuz
- 2 adet yeşil biber
- 1 adet salatalık
- Maydanoz
- Limon suyu
- Zeytinyağı
ÇOBAN SALATASI YAPILIŞI:
Domatesleri, soğanı, yeşil biberi ve salatalığı doğrayıp karıştırın. Tuz serpip ovun, ardından zeytinyağı ve limon suyunu ekleyerek servis yapın.