Darphane’den Ulusal Taşıt Tanıma Sistemi’ne yönelik iddialara cevap

Ulusal Taşıt Tanıma Sistemi (UTTS) Hakkında Açıklama

Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü, Ulusal Taşıt Tanıma Sistemi (UTTS) kapsamında sistem ekipmanının temin ve ihale süreci hakkında açıklamalarda bulundu.

Yapılan açıklamada, UTTS kapsamındaki hiçbir yazılım sürecinin, veri depolama hizmetinin veya donanım temininin İsrailli veya Kanadalı bir şirket tarafından gerçekleştirilmediği vurgulandı. Daha önce defalarca duyuru ve bilgilendirmeler yapıldığı, ancak hala asılsız iddiaların gündeme getirildiği belirtildi.

Genel Müdürlük, UTTS projesiyle kayıt dışı faaliyetlerle mücadele ederek vergi kayıplarını önlemeyi hedeflemektedir. Özellikle akaryakıt sektöründe yaşanan vergi kayıplarını engellemek adına UTTS’nin devreye girmesi büyük önem taşımaktadır.

UTTS Projesi, ülkemizde vergi kayıplarını önlemek ve rekabet eşitliğini sağlamak amacıyla başlatılmıştır. Proje kapsamında 1500’den fazla TTB montaj firması ve 4000’den fazla eğitim almış teknisyen araçlara TTB montajları gerçekleştirmektedir. Şu ana kadar 1,1 milyon TTB sipariş edilmiş olup, 4.000 akaryakıt istasyonu UTTS’ye kayıtlıdır.

UTTS kapsamında temin edilen TTB’lerin yerli yazılımlarla programlandığı belirtilmiş ve tüm verilerin Türkiye’de bulunan veri merkezlerinde muhafaza edildiği ifade edilmiştir.

Projenin finansmanı yüklenici tarafından karşılanmakta olup, ürünlerin üretimi, satışı, kurulumu ve montajı için yerli firmaların yetkilendirildiği bildirilmiştir. Ayrıca, UTTS teknolojisinin %100 güvenli ve Türk mühendisleri tarafından geliştirildiği vurgulanmıştır.

Resmi Gazete’de yayımlanan UTTS uygulama genel tebliği değişikliğiyle, akaryakıt istasyonu işletenler ve ticari taşıt sahiplerine belirli yükümlülükler getirildiği belirtilmiştir. Bu kapsamda, gerekli başvuru ve kayıt işlemlerini tamamlayarak montaj işlemlerini gerçekleştirenler cezai müeyyidelerle karşılaşmayacaklardır.

Genel Müdürlük, UTTS projesiyle ilgili asılsız iddialara karşı yasal yollara başvurulabileceğini belirtmiştir ve kamuoyunu doğru bilgilendirmeyi sürdüreceğinin altını çizmiştir.

Related Posts

Rönesans’tan 2 Milyar Dolarlık Polipropilen Yatırımı

Rönesans Holding, Türkiye’de 2 milyar dolarlık polipropilen üretim tesisi yatırımı ile cari açığı azaltmayı hedefliyor.

Yerli turistler geçen yıl seyahate 419,3 milyar lira harcadı

Yerli turistlerin geçen yıl yaptığı seyahat harcamaları, bir önceki yıla göre yüzde 82,5 artarak 419 milyar 300 milyon 959 bin lira olarak gerçekleşti.

Tatil hayali kuranlar yandı! Yaz tarifesi cep yakıyor

Yaz ayların yaklaşmasıyla birlikte tatilciler yazlık kiralama arayışlarına başladılar. Yazlık mekanlarda sezonluk villa ve daire kiralama fiyatları geçen yıla göre yüzde 30 – 40 artış gösterdi. Havaların ısınmasıyla birlikte tatilciler sezonluk …

Tüketici Güven Endeksi Nisan’da Düşüş Gösterdi

Tüketici güven endeksi, Mart ayında 85,9 iken Nisan ayında yüzde 2,3 oranında azalarak 83,9 oldu. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) iş birliği ile yürütülen tüketici eğilim anketi sonuçlarından hesaplanan …

Antalya’da damacanadan bir bardak su, 1 lira 30 kuruşa doluyor

Bir damacana soluyun fiyatı 150 lira oldu. 19 litrelik damacanadan 95 bardak su çıkıyor. Böylece bir bardak su 1 lira 30 kuruşa içiliyor. Son 4 aydı 3 kez zan yiyen damacana suda fiyat artışı durmayacak gibi görülüyor.

Hazine alacakları 30 milyar liraya yaklaştı

Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın verilerine göre, mart sonu itibarıyla Hazine alacakları 29,8 milyar lirayı buldu. Alacakların 10,6 milyar lirası mahalli idarelerden kaynaklanırken, yılın ilk çeyreğinde 1,2 milyar liralık tahsilat yapıldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir