Her Gün Gördüğümüz Ama Hiç Fark Etmediğimiz O Küçük Kabartmalar Ne İşe Yarıyor?

Bilgisayar klavyelerinde sıklıkla kullandığımız detaylar işlerimizi kolaylaştırmak için tasarlanmıştır. Ancak çoğumuz bu detayların ne işe yaradığını bilmiyor olabiliriz. Mesela, “F” ve “J” tuşlarının üzerindeki kabartmalar gibi. Peki, bu kabartmaların amacı nedir? Aslında, bu küçük detaylar göründüğü kadar küçük değil; yazma hızımızı etkileyen önemli tasarım unsurlarıdır. İşte klavye kullanımını kolaylaştıran bu sihirli detaylar hakkında bilgiler…

Yazmadan Klavyeye Bakmadan Nasıl Yazabilirsiniz?

F ve J tuşlarındaki kabartmalar, ellerimizin doğru pozisyonda olmasına yardımcı olur. Bu kabartmalar, parmaklarımızın hangi tuşta olduğunu anlamamıza yardımcı olur. Yani, klavyeye bakmadan yazmayı sağlayan bu detaylar, parmaklarımız için bir rehber görevi görür. Sol işaret parmağı F tuşuna, sağ işaret parmağı ise J tuşuna yerleştiğinde klavyede rahatça ilerleyebilirsiniz.

Ayrıca, 5 Tuşu da Önemli

Diğer sayı tuşları arasında tam ortada bulunan 5 tuşu, parmaklarımızın doğru konumlanmasını sağlar. Bu tuş, sayıları hızlı bir şekilde yazmamıza yardımcı olur. F ve J tuşları gibi, bu tuş da kaybolmadan klavyede doğru konumda olmanızı sağlar. Yani, her şey parmaklarımızın klavyede doğru pozisyonda olması için tasarlanmıştır.

Çoğu klavyede bu kabartmalar bulunmaktadır. Farkında olmasak da, bu tasarım sayesinde 10 parmakla yazmayı daha hızlı ve doğru bir şekilde gerçekleştirebiliriz.

Klavye kullanırken genellikle ekrana bakarız ama parmakların doğru pozisyonda olması yazma hızını ve doğruluğunu artırır. Bu kabartmalar sayesinde klavyeye bakmadan doğru tuşa ulaşmak daha kolay hale gelir.

Related Posts

Ali Uğur Aktepe 5G ve 6G Teknolojilerinin Telekomünikasyona Etkisinden Bahsetti

Aktepe, yeni nesil iletişim teknolojilerinin toplumlar üzerindeki etkisine dair şu değerlendirmelerde bulundu: “İletişim teknolojileri her zaman insanlığın gelişiminde itici güç oldu. Bugün 5G’nin yaygınlaşması ve 6G araştırmalarının hız kazanmasıyla …

Apple’a kısıtlama darbesi: Yeni iPhone üretemiyor

Apple, yeni nesil iPhone 17 serisinin üretimiyle ilgili önemli bir tedarik sorunuyla karşı karşıya. Şirket, üretim sürecinde yaşadığı bu kriz nedeniyle, lansman takviminde gecikmeler yaşanabileceği yönünde endişeler bulunuyor.

Telefonun ömrünü 10 yıla çıkarıyor: Tek bir özelliği kapatmak yeterli

Günümüzde akıllı telefonlar, hayatımızın ayrılmaz bir parçası haline geldi. Ancak, sık kullanılan bu cihazların ömrü, zaman içinde hızla kısalabiliyor. Her yıl yeni model çıkarken eski telefonlarımız ise daha hızlı yavaşlıyor, bataryaları çabuk tükeniyor ve performansları düşüyor. Peki, telefonunuzu uzun yıllar boyunca sorunsuz bir şekilde kullanmanın bir yolu var mı? Cevap: Evet!

Meteor yağmuru Türkiye’de sadece o ilçeden görülebildi

Ankara’nın Kızılcahamam ilçesinden, ‘Lyrid meteor yağmuru’ gözlemlendi.

Bu proje ile yaşlılar için yapay zeka destekli iletişim ve bilişsel fonksiyon izleme sistemi geliştirilecek

 Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Anabilim Dalı Geriatri Bilim Dalı öğretim üyesi Doç. Dr. Aslı Kılavuz’un yürütücülüğünü yaptığı “Pilot Proje iShe: Yaşlılar İçin Yapay Zeka Destekli İletişim ve Bilişsel Fonksiyon İzleme Sistemi” başlıklı proje, TÜBİTAK 1002 A Hızlı Destek Programı kapsamında desteklenmeye uygun bulundu.

Başkent EDAŞ’tan Kırıkkale’de Sürdürülebilir Enerji Atılımları

Kesintisiz ve sürdürülebilir enerji hizmeti sunma vizyonuyla hareket eden Başkent EDAŞ, 2024 yılı boyunca Kırıkkale genelinde bakım, onarım ve yatırım çalışmalarını aralıksız sürdürdü. Şirket, enerji altyapısını modernize ederek güçlendirirken, aynı …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir