İzmir’den “şeker” gibi destek




İzmir’den Şeker Gibi Destek!

İZMİR’DEN ŞEKER GİBİ DESTEK!

İzmir’de Çamlı Üretim ve Pazarlama Kooperatifi tarafından üretilen güçlü doğal tatlandırıcı şeker otunun tanıtımı Bademler Sanat Köyü’nde gerçekleşti. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay ve Urla Belediye Başkanı Selçuk Balkan’ın katılımıyla yapılan atölye çalışmasında, şeker otu (stevia) dünyanın birçok ülkesinde kullanılan bir tatlandırıcı ve gıda katkısı olarak tanıtıldı. Başkan Tugay, yapılan çalışmaların değerli olduğunu belirterek İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak şeker otunun üretimine ve pazarlamasına destek olacaklarını ifade etti.

“Sıfır kalorili, 300 kat daha tatlı”

Yaşar Üniversitesi Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Prof. Dr. Seda Genç, şeker otu bitkisi hakkında detaylı bir sunum gerçekleştirdi. Şeker otunun sıfır kalorili ve doğal kökenli olduğunu vurgulayan Genç, günümüzde sentetik tatlandırıcıların yerine sağlıklı bir alternatif olduğunu belirtti. Ayrıca şeker otunun normal şekerden 300 kat daha tatlı olduğunu ve diyabet hastaları için önerildiğini söyledi.

“Çok çalışıyoruz”

Bademler Sanat Köyü Musa Baran Çocuk Oyuncakları Müzesi Müdürü Dr. Ayşe Baran Türker, şeker otu hakkında bilgi vererek bitkinin üretimi için sanat köyü olarak destek vereceklerini açıkladı. Çamlı Üretim ve Pazarlama Kooperatifi Kurucu Üyesi Gıda Mühendisi Prof. Dr. Işık Şahbaz ise hijyenik bir şekilde şeker otu üretmek için üretim tesisi kurmayı planladıklarını belirtti.

Şeker otu ile tatlı yapıldı

Üniversite tarafından hazırlanan şeker otu reçeteleriyle yapılan bir tatlı tadımı gerçekleştirildi.

Şeker Otu (stevia) nedir?

Şeker otu (stevia), Güney Amerika’da yetişen ve yapraklarında tatlandırıcı özler bulunan bir bitkidir. Düşük kalorili olması ve sağlıklı alternatif olması sebebiyle son yıllarda popülerliği artmıştır.


Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir